Érdekesség

Érdekesség

Lássuk, melyik színes gyertyával milyen mögöttes tartalmat üzenünk. Ha tudatosan választunk, erőlködés nélkül érhetünk el hatást, és elkerülhetjük a csapdákat is.

Gyertyák jelentősége, nem csak nyugodt és harmónikus légkört teremt otthonunkban, ha megfelelő színűt választunk, akkor bizonyos élethelyzetünkön javítani is képesek vagyunk. A leggyakrabban használt gyertyák a fehér, zöld és piros. De legyünk nyitottak használjunk minél több színű gyertyát, vannak helyettesítő színek is.

Barna – Barátságok befolyásolására is alkalmas.

Fehér – Tisztaság, béke, szűziesség jellemzi, bármilyen színű gyertyát helyettesíthetünk vele. Tisztítja élettrünket és pozitív beáramlást segíti.

Fekete – Negatív jelentésű, a sötét erők színe, legalábbis ez jut róla eszünkbe elsőnek. De használhatjuk akár védelemre is, maga a fekete gyertya használata, visszaveri a negatív energiákat.

Kék – A kék gyertya égetése segít a megnyugvásban, az elmélkedésben. Figyelmünket az égi hatalmak felé irányítja. A kék a víz színe, mely megnyugtat és harmóniát hoz az életünkbe.

Lila – A lila szín szimbolizálja az egyensúlyt ég és föld, szerelem és bölcsesség között. Szellemi erő és mások befolyásolására is használhatjuk.

Narancssárga – Általános sikert hozó, érdemes használni ingatlanügyekhez, peres ügyekhez! Bírósági ügyek előtt mindenképp javasolt egy naracssárga színű gyertyát meggyújtani.

Piros – Mivel a vér színe, egyként kapcsolatba hozható az élettel és a halállal. A szerelem, a szenvedély kifejezője. A piros erőt és hatalmat is mutat. Nem minden esetben érdemes piros gyertyát gyújtani, meg kell fontolni mikor és mire használjuk.

Sárga – A sárga gyertya lángja istenek és emberek között közvetít. A sárga szín erősíti a hitet, a jóságot. Fejleszti az intuíciót, intellektuálisan erős a hatása.

Zöld – Ha zöld gyertyát választunk, vegyes jelentésekkel kell számolnunk. Mivel keveréke a kéknek és a sárgának, végletes tartalmai vannak. Jelölője a fiatalságnak, a reménynek, de a féltékenységnek, a halálnak is. Leginkább mégis az újjászületéshez, a tavaszhoz társítjuk. Siker és pénzvonzó!

Rózsaszín – Románc, vonzalom, törődés és gondoskodás jelképe. Kapcsolatunk javítása érdekében érdemes használni.

Ezüst – Asztrális energia, nőiesség, előre látás, álmok.

Arany – Férfias erő, boldogság jelképe.

Az ősi gyógyászatban a következő céllal használták a színeket:

  • vörös: test és lélek, illetve a vérkeringés élénkítése,
  • citromsárga: idegrendszer élénkítése, a test megtisztítása,
  • narancssárga: a tüdő gyógyítása, az energiaszint emelése,
  • kék: betegség előrehaladásának megakadályozása, fájdalomcsillapítás,
  • lila: bőrproblémák kezelése.

Napok, bolygók, gyertyák

Hétfő – Hold irányítása alatt áll a hétfői napunk, melyhez a fehér szín társul. Nagyon jó nap a kibékülést, szerelmet, utazást, termékenységet célzó rituálék elkezdéséhez.

Kedd – A Mars irányítja, hozzátársuló szín a vörös. Mely segít megfutamítani az ellenséget, negatív varázslatokat megtöri, viszont óvatosan kell alkalmazni, mert negatív hatások is felléphetnek, ilyen pl.: viszály.

Szerda – Merkúr irányítja, bíbor vagy lila szín társul hozzá. Hatással van egészségünkre, kommunikációra, szellemi és spirituális fejlődésünkre.

Csütörtök – Jupiter irányítja, társuló színe a kék. Ezen a napon jólétet, hűséget, barátságot, szerencsét, munkák sikerét megcélzó rituálékat kezdjük el.

Péntek – Vénusz irányítja, színe a zöld. Hatással van a szerelemre, románcra, kedvességre, boldogságra.

Szombat – Szaturnusz bolygó irányítja, színe a fekete. Befolyásolja a mentális támadást, szellemi védekezést, megvéd az ártó szándékoktól.

Vasárnap – Nap az irányítója, színe a sárga. Béketeremtést és harmóniát támogatja, segíti a bőséget, elveszett javak visszaszerzését.

Növények

A mágiában nem csak a gyertyák és a színek dominálnak, minden mágiához a megfelelő növények, olajok használata is elengedhetetlen. Nézzünk néhány növényt céljainkhoz.

Szerelem: vanília, ibolya, babér.

Szenvedély: aloé, szegfűszeg, kapormag.

Pénz: Vadgesztenye, szerecsendió, majoránna.

Szerencse: lucerna, bazsalikom, mustármag.

Siker: fahéj, mezei sóska, fenyő.

Egészség: kakukkfű, borsos menta, gyermekláncfű.

Védelem: fokhagyma, kankalin, köménymag.

Átok: fekete áfonya, paprika, lenmag.