Szimbólumok és ásványok

Szimbólumok és ásványok

A szimbólumok a legtöbb ember számára nem bír nagy jelentőséggel, pedig életünk elválaszthatatlan részei. A szimbólumokat tudatosan használva rezgésszintünket csökkenthetjük vagy növelhetjük. Viselőjének harmonizálódik energetikai rendszere.

Főbb szimbólumok:

Fatima keze vagy más néven Isteni kéz, ez egy védelmező amulett, mely minden ártó szándéktól megóv bennünket.

Életfája, mely kapcsolatban van a négy elemmel, utalva a végtelen kapcsolatra a teremtésben.

Hórusz szeme viselőjének, biztonságot, egészséget, bölcsességet biztosít.

Lótusz virág, viselőjének bebizonyítja, hogy elég kitartással, bármit le lehet győzni.

Egyszerű szimbólumok:

Végtelen szimbólum, a tökéltességet és az egységet szimbolizálja férfi és nő között, erőteljes szimbólum.

Kör, az örökkévalóságot, az egységet, a komplexitást, a tökéletességet, az univerzumot és a szent nőt jelképezi.

Háromszög, egy férfi napszimbólum, mely a tüzet, az Istenséget, az életet, az elmét, a harmóniát és a gazdagságot jelképezi.

Spirál, a jobb oldali irányban forgó spirál a teremtő, a bal oldalra forgó pedig a romboló erőket szimbolizálja, ezt a szimbólumot, tudatosan használjuk.

Mesterkristályok

A 12 Mesterkristály a következő:

ametiszt ,hegyikristály, tigrisszem, rózsakvarc, szodalit, citrin, labradorit, pirit, szugilit, rodokrozit, csaroit, tejkvarc

Első mk: ametiszt
Segít az első szálnak erős alapot létrehozni, amin keresztül belecsatlakozhatsz isteni tervedbe és manifesztálhatod azt. Erős alapot biztosít, rendezettséghez segít hozzá, visszatalál az Isteni Tervhez. (numerológia: a 8-as számmal rezonál.)

Második mk: hegyikristály
Ez az egyensúly megszerzésével és megtartásával áll összefüggésen. Csak egyensúlyban lehet elindulni a magasabb tudatszint felé. Lelkiismeretre és a félelmekre van hatással, ezzel a szállal dolgozva a harmóniát és az egyensúly teremtheted meg. (numerológia: a 2-es számmal rezeg együtt.)

Harmadik mk: tigrisszem.
Ki vagyok én, miért vagyok itt? A saját vállalt sorsoddal rezonál, azaz Az emberiség többségét a rájuk kényszerített társadalmi elvárások kondicionálják és színezik. Elfelejtettétek, hogy kik vagytok. Amint pedig harmadik fonalatok egyre aktívabbá és aktívabbá válik, szó szerint azt kezditek magatoktól kérdezni, hogy – ki vagyok én? Miért vagyok itt? Biztos nem ez az egyetlen ok amiért idejöttem?! És ebben igazatok is van, dolgozzatok a tigrisszemmel, világos? (numerológia: az 1-es számmal rezonál.)

Negyedik mk: rózsakvarc
A szívcsakra kristálya. A családdal, a gyökerekkel kapcsolatos energiákat segíti. Szülők, testvérek, gyermekek és a Társsal való belső kapcsolat kialakítását erősíti. E DNS szál aktiválódásával a közvetlen családi környezetben rejlő kihívások erősödhetnek. (numerológia: a 4-es számmal rezonál)

Ötödik mk: szodalit
A torokcsakra és így a kommunikációt erősítő kristály. Ezáltal megtanulható, hogy azt mondjuk, amit valójában gondolunk, így mutatva példát a gondolatokkal, tettekkel, szavakkal. Ezáltal minden korlátozottság, feltételes szeretet, szegénység-tudatosság energiákat könnyebben hagyhatjuk magunk mögött. (numerológia: a 3-as számmal rezonál.)

Hatodik mk: citrin
Elosztó csakrához (napfonat) kapcsolódik és a felsőbb én energiájához. Ez a kristály megmutatja számunkra, hogy hol adtuk át a hatalmat az egónak, az alsóbb lélekszintű erőknek. Ezáltal újra lehet egyesíteni a teljes ember-erőt, egyensúlyt kialakítva az életben, egységben élve a női és férfi energiákban. (numerológia: a 6-os számmal rezonál.)

Hetedik mk: labradorit
A telepatikus kommunikációra van hatással, segíti az imaginációs képességeket – egyfajta varázserő, amellyel az ember beléphet a csodák és a mágia világába. Így lehet a magasabb tudatosság szintjére csatlakozni. (numerológia: a 9-es számmal rezonál.)

Nyolcadik mk: pirit
A Napfonattal áll összeköttetésben, s az érzelmi alapok átvizsgálásában segít, az önmegbecsülés, saját magunk tiszteletében. Írd újra a saját határaidat és korlátaidat, s ha nehézségekkel találkozol, akkor ezzel a kristállyal kell dolgoznod. (numerológia: a 8-as számmal rezonál.)

Kilencedik mk: szugilit
Döntés a szeretet és a félelem, a tudás és tudatlanság, a bölcsesség és a tagadás között, így igen nagy kihívásokkal szembesít. Megmutatja, hogy nincs többé „szürke” terület, követed-e a gyógyulás ösvényét? (numerológia: a 4-es számmal rezonál.)

Tizedik mk: rodokrozit
Ez az apával való kapcsolódással áll összefüggésben. Az ősöktől, az apától hozott hiedelemrendszerek genetikailag belénk vannak kódolva, tehát a gyermekkor és a családi minták átvizsgálásában segít. (numerológia: a 1-es számmal rezonál.)

Tizenegyedik mk: csaroit
A kitartás és az isteni célok keresését erősíti. Az elszánt keresés beindít egy automatikus tapasztalati láncreakciót, amely megmutatja, hogy mi az ami szolgálja az életünket és mi az, ami nem. Hasonlatos a kilencedik szálhoz, azaz megváltozol vagy maradsz a „komfortzónádban”? Önmagunk mesterévé válásának útján beismerjük és felismerjük, hogy mi az, ami nem szolgál bennünket, mi az amitől félünk, mi az ami a részünk valóban.

Tizenkettedik mk: tejkvarc vagy a szelenit
Ide jöttünk, hogy befejezzük ciklusainkat; bármikor szembesülhetünk egy életünket megváltoztató tapasztalattal, az úgynevezett keresztutakkal, akkor a DNS tizenkettedik szálával kapcsolatos témákkal dolgozunk. Itt lép be a lélek, ez az, ahol a szellem átveszi a kezdeményezést, azaz a végzet vagy sors elvisz minket oda, ahol lennünk kell. Olyan mintha minden kikerülne az irányításunk alól és az egyetlen választásunk a megadás lenne (numerológia: a 4-es számmal rezonál.)